Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинение срещу

...
Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинение срещу
Коментари Харесай

Шестима лекари отиват на съд заради смъртта на родилка

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвиняване против шестима лекари от две болнични заведения в столицата, за причиняване на гибелта на родилка по несъобразителност, оповестиха от прокуратурата.

Лекари от Бургас избавиха родилка и бебе

Медиците, които ще се изправят пред съда, са доктор Лозанов и доктор Байданова - Василева от САГБАЛ " Шейново " АД и доктор Филипов, доктор Червеняков, доктор Христов, и доктор Цеков от УМБАЛСМ " Н.И. Пирогов " ЕАД.

Случаят е от септември 2011 година и е за причиняване гибелта на 19-годишна родилка. Според прокуратурата в САГБАЛ " Шейново " АД на дамата е осъществена " секцио " не по съответните критерии, което е довело до развиването на зараза. Там лекарите са й сложили неверна диагноза, на появилите се признаци, и са я изписали от болничното заведение, изяснява прокуратурата.

5 години затвор за доктор поради гибелта на родилка и бебето й

Впоследствие дамата е призната в болница " Пирогов ", където също й слагат неверна диагноза и не й оказват съответна здравна помощ, сочи държавното обвиняване.

След като положението на родилката продължава да се утежнява, тя е преместена в УМБАЛ " Александровска ". Там й е осъществена вярната интервенция, само че по-късно дамата развива сепсис, който лекарите не съумяват да овладеят. Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР