Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу генералния

...
Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу генералния
Коментари Харесай

Шефът на БТА - на съд за шашми с трапезна вода

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт против генералния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев. Срещу него са повдигнати обвинявания за това, че от февруари 2016 година до януари 2017 година, умишлено е сключил две неизгодни покупко-продажби и от това са произлезли обилни вреди за Българска телеграфна агенция в общ размер 93 584 лв..

Предмет на покупко-продажбите било даване на реклама и осведомителни услуги от страна на Българска телеграфна агенция против даване на трапезна вода на цени, надвишаващи междинните пазарни в пъти.

При избора на снабдител на минералната вода не били прилагани справедливи критерии, които да обосноват взимане на пазарноориентирано управническо решение във финансов интерес за Агенцията. Не било осъществено изследване на пазара, и не били провеждани публични поръчки, макар съществуването на предпоставките за това.

Спрямо Минчев е взета мярка за неотклонение „ подписка “. Ако бъде приет за отговорен той може да получи от една до шест години „ отнемане от независимост “ и отнемане от право да се заема избрана социална или държавна служба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР