Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)

...
Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС)
Коментари Харесай

Прокуратурата нареди на ДАНС проверка заради разследването на Биволъ

Софийска градска прокуратура разпореди на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) осъществяването на инспекция във връзка обявата в уеб страницата " Биволь " " ДжиПи Гейт ": Гранд корупция с еврофондове и публични поръчки през консултантски компании ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове, във връзка същата обява, е постъпил при основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), с копие до шефа на Изпълнителна организация " Одит на средствата от Европейски Съюз ".

Сигналите от Дончев и " Биволь " са обединени.

Предмет на инспекция ще са всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените физически лица и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица.

На ДАНС са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на твърдяните обстоятелства. В хода на инспекцията ще бъде осъществено и взаимоотношение с КПКОНПИ, се споделя още в формалното известие.

 След ареста на публицисти: Шефът на ГДБОП счита Виж още След ареста на публицисти : Шефът на ГДБОП счита " цялата работа " за " филм със прогнил сюжет "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР