Софийска градска прокуратура, в рамките на надзора на мерките срещу

...
Софийска градска прокуратура, в рамките на надзора на мерките срещу
Коментари Харесай

Прокурори проверяват Столична община как прилага карантината в ромските квартали


Софийска градска прокуратура, в границите на надзора на ограниченията против разпространяването на ковид COVID-19 и във връзка изявления в електронни медии, се е самосезирала и е почнала инспекция.

От кмета на Столична община, като орган на локалната власт и реализатор на Заповед на министъра на опазването на здравето от 17.03.2020 година, е изискана информация по отношение на подхванатите ограничения по отношение на данни за огромни групи български жители, завърнали се от „ рискови страни “ и неспазващи наложителната карантина.

Изискан е писмен отчет по отношение на дейностите, планувани по попречване на събиране на голям брой хора на едно място и надлежно предпазването им от възможни контакти посред им, както и по отношение на ограниченията за стерилизация на кварталите, населявани от хомогенни групи жители от ромски етнически генезис на територията на гр. София – кв. „ Факултета “, кв. „ Филиповци “, кв. „ Христо Ботев “, кв. „ Димитър Миленков “, кв. „ Орландовци “ и други

Отправено е питане, касаещо напътствията в частта слагане на термокамери и обезпечаване на защитни маски, очила и защитни дрехи при нужда, както и за съществуване на медиаторски групи, които да коментират измежду жителите от този етнос високата степен на социална заплаха от болест с ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР