Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Обвиниха охранителя в мола, който наръга младеж след обвинение в кражба

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против охранителя Пламен Христов, за опит за ликвидиране на Роберт Алау. Той е упрекнат за това, че на 23 декември, към 10.45 ч., в магазин в мола на бул.,,Александър Стамболийски”, направил опит съзнателно да умъртви Роберт Алау, като му нанесъл удари с нож по тялото, оповестиха от прокуратурата.

Конкретните отговорности по защита на Христов били да следи за недопускане на обири и при определяне на такава, деецът да бъде предаден на полицията. Тези отговорности му били вменени и в извършения му инструктаж, с който бил осведомен против автограф, оповестява " Труд ".

За осъществяване на трудовите отговорности на Христов, не се изисквало и не включвало задържане на “крадци “ с репресивни дейности, като съгласно трудовия му контракт нямал право да носи оръжие, да употребява такова, както и други защитни средства.

В деня на случая Алау бил с приятелката си К. Иванова в МОЛ – София. Двамата влезнали в магазин „ Калиопе “ и взели няколко пуловера, които Иванова отнесла със себе си в съблекалнята, с цел да ги опитва. Там открила, че елементарно може да в профил алармата и откакто го направила, прибрала един от пуловерите в чантата си и дружно с Алау напуснали магазина. Малко по-късно били застигнати от шефката на магазина, която ги обвинила в кражба. Когато тя взела чантата на Иванова, видяла в нея продукта от управлявания от нея магазин, както и че е засегнат на мястото където била алармата. Когато шефката си тръгнала назад към магазина Алау почнал да я наскърбява и да се държи надменно.

След зародилата обстановка, дамата траяла да извършва служебните си отговорности, а когато Пламен Христов дошъл на промяна, тя му разказала за случилото се. Тъй като той нямало по какъв начин да разпознае посочения за причинител, с него тръгнала и продавачката в магазина, която забелязала Алау и Иванова, и ги показала на Христов.

Христов се доближил до Алау, хванал го за ръката и му декларирал, че е защитата на магазина и принудително го повел към него. Влизайки в магазина, още веднъж по принудителен метод го вкарал в пробната, където почнал да го удря – първо с юмруци, а по-късно извадил нож, с който почнал да нанася голям брой удари в региона на цялото тяло на Алау, както и към витално значими органи. Причинил голям брой прободно порезни пострадвания, както следва: 3 в региона на лявата лопатка; прободно порезно пострадване по предната мишнична линия, проникващо в гръдната и коремната празнина с пострадване по хода на раневия канал на лявата диафрагма и черния дроб; прободно порезно пострадване в региона на лявото рамо засягащо меки тъкани и мускулатура; прободно порезно пострадване на дясното бедро и две в региона на лявото; порезни пострадвания на 4 и 5 пръсти на дясната ръка.

Приятелката на Алау, която станала очевидец на случилото се, се обадила на тел. 112 и почнала да му оказва първа помощ. Събрали се голям брой хора, а обвиненият траял да буйства и крещи.

Пристигналите на място чиновници на Министерство на вътрешните работи направили оглед. Христов и пред тях посочил носения от него нож, който бил прикачен към колана на кръста му.

В „ Пирогов “ била осъществена незабавна интервенция на Раберт Алау, за избавяне на виталните му функционалности. С оглед оказаната своевременна, незабавна и квалифицирана здравна помощ живота на потърпевшия бил избавен.

Предстои насрочване на делото от съда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР