Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен
Коментари Харесай

Обвиниха длъжностни лица от АПИ за безстопанственост в особено големи размери

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд обвинителен акт против три длъжностни лица от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай.

Лазар Л. е предаден на съда за това, че 07.08.2014г. -17.02.2015г. в качеството си на ръководител на Управителния съвет на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за предоставената му работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък. Тъй като осъщественото от него действие е съзнателно, той е притеглен към наказателна отговорност по по-тежката правна подготовка за безстопанственост- член 219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от Наказателен кодекс. Ако бъде приет за отговорен Лазар Л. може да получи наказване отнемане от независимост “ от 3 /три/ до 12 /дванадесет/ години и „ отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.

Дончо А. и Илиана З. са предадени на съд, по тази причина, че интервала 23.01.2014г. до 26.01.2015г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при изискванията на без значение съпричинителство, не са положили задоволително грижи за предоставената им работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери -30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък. Ако бъдат приети за отговорни Дончо А. и Илиана З. могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ от 3 /три/ до 10 /десет/ години и „ отнемане от право да заемат избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР