Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София
Коментари Харесай

Прокуратурата иска отстраняване на зам. транспортния министър Ангел Попов

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София (СРС) искане на съображение член 69 от Наказателно-процесуален кодекс за премахване от служба на заместител министъра на превоза Ангел Попов. Спрямо Ангел Попов на 29 март 2018 година е импортиран обвинителен акт за осъществена от него измама- закононарушение по член 209, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на СГП.

Въз основа на импортирания от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е формирано правосъдно произвеждане е Софийски областен съд, планувано за разпоредително съвещание.

В хода на досъдебното произвеждане е открито, че на неустановена дата през месец август 2012 година в град София, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8000 евро Попов е възбудил у притежател на транспортна компания подвеждане, че против горепосочената сума чиновници от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ съставляват разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен превоз.

Макар действието, за което е предаден на съд Попов да е осъществено през 2012г., от новопостъпила информация по делото все още на Попов е предоставен контрола по осъществяване заповедта на министъра за реда по издаването и изискванията за систематизиране на ЕКМТ/СЕМТ позволения за превоз.

Настоящето служебно състояние на Ангел Попов може да сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на истината, заради служебната йерархична взаимозависимост на част от очевидците по делото от него.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР