Софийска градска прокуратура (СГП) внесе искане на основание чл. 13

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе искане на основание чл. 13
Коментари Харесай

Черногорски мафиот остава в ареста ни заради искане за екстрадиция

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе искане на съображение член 13 алинея 6 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арести за краткотрайно задържане на черногорския жител Предраг Кнежевич.
Кнежевич се търси от черногорските управляващи посредством Интерпол. Причината - би трябвало да излежи още 8 месеца присъда поради опит за ликвидиране.
Разследване е посочило, че Кнежевич се намира на българска територия. Искането СГП е почетено от Софийския градски съд (СГС) и съдът е постановил задържането на черногореца за период до 40 дни, с оглед постъпване на молба от управляващите в Черна гора за неговата екстрадиция.
42-годишният Кнежевич беше задържан с подправени португалски документи за идентичност с имената " Бранко Даниел ", напомня БГНЕС. След подробна инспекция на службите от Интерпол в София и Подгорица несъмнено е потвърдена самоличността му. Срещу него бе издадена заповед за интернационално търсене заради неоправдателна присъда за опит за ликвидиране и ликвидиране. Според проверяващите органи в Подгорица Кнежевич е употребявал разнообразни подправени документи за идентичност при укриването си допълнително страни от Европейския съюз.
Предраг Кнежевич се счита за един от водачите на незаконната черногорска формация " Кавачки клан ". Тя е основана в дребния град Котор и носи името на един от кварталите в града. Преди 4 години в Котор стартира кървавата битка сред " Кавачки клан " и другата незаконна формация от Котор " Шкаларски клан ". Разчистването на сметките стартира след кражбата на 200 кг кокаин от страна на " Шкаларския клан ". Пратката от Латинска Америка, която бе открадната във Валенсия, в Испания, е била предопределена за " Кавачкия клан ". Сред убитите по улиците на Котор, Белград и Нови Сад беше и депутатът от Либералния съюз Саша Маркович от Будва. Според полицията в Подгорица той е бил погубен по неточност - вместо неговият кум Горан Джуричкович, който малко по-късно бе убит от снайперист в Будва. Сред жертвите има и футболист.
На 20 февруари 2015 година в Белград бе погубен Горан Радоман, който се счита за уредник на кражбата на кокаина. Сред убитите е и Далибор Джурич, който бе убит от снайперист в пандиза в Спуж.
От началото на тази година бяха убити още няколко души от " Шкаларския клан " в Белград. Сред тях бе и един от водачите на мафиотската формация Давор Балтич, който бе убит в сръбската столица на 1 януари тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР