Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за записа с гласа на Бойко Борисов! Гешев: Записите станаха национален спорт


Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши инспекция на последния абсурден запис с гласа на премиера, публикуван преди дни в някои медии. Това заяви в Пловдив основният прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Гешев заяви, че инспекцията ще бъде в две посоки и би трябвало да откри дали става въпрос за потребление на противозаконни СРС-та или за монтаж на запис. Преценката какви дейности ще се извършат ще каже прокурор от СГП.

Моето персонално мнение, не като основен прокурор, а като човек, е, че превърнахме записването с телефони в някакъв народен спорт. В последните 20 години генерираме единствено кавги, с които даваме извънредно неприятен сигнал към европейските сътрудници, само че най-много към българските жители, уточни Иван Гешев.

Обвинител номер едно бе безапелационен, че законът би трябвало да се съблюдава от всеки.

Главният прокурор сподели още, че наблюдаващите прокурори ще ревизират дали Васил Божков е отстъпник и дали е почнал от „ Магурата ” като отстъпник. Това е негово изказване, прокуратурата е длъжна да ревизира всички, означи Гешев.

По мотив отправени към него закани, основният прокурор отговори с думите, че който го е боязън от вълци, не върви в гората.

Днес основният прокурор и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов са в Пловдив, където от рано сутринта стартира спецакция по отношение на три престъпни случая от последните седмици – побой на някогашен следовател от Пловдив, при който губи едното си око, всеобщият пердах сред роми и четири малолетни лица наоколо до Пловдивския панаир, както и авансово проведен конфликт сред футболни почитатели на два пловдивски клуба, провел се на 24 май.

При акцията има доста арестувани в две от ромските махали. Арестувани са и над 10 футболни хулигани.

Независимо дали става дума за роми или не, дали става въпрос за лица с различен етнически генезис – всички са български жители и имат обвързване да съблюдават закона. Няма причина прокуратурата да не ползва закона еднообразно към всички причинители, съобщи изрично Иван Гешев.

По думите му е неприемливо в центъра на втория по величина град да има масирани произшествия сред огромни групи на лица, въоръжени с колове, крайници от маси и други неприемливо е да се бият хора.

Ако страната не може да се оправи с битовата престъпност и с хулиганството, това значи да се закрие страната, сподели Гешев и означи, че е неприемливо да има възприятие на безотговорност. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР