Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага да се поиска имунитета на депутат от ПП-ДБ

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Р. В., народен представител в 49. Народно заседание.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на формирано на 26.07.2022 година досъдебно произвеждане.

Единственият депутат с такива букви е Радостин Василев от ПГ на " Продължаваме промяната- Демократична България ", демонстрира информация в уеб страницата на Народното събрание.

В предлагането на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Р. В. за закононарушение.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на следствието са събрани доказателства за това, че на 13.06.2022 година, в гр.София, Р. В. посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Х. И. обратно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно показана партия в 47. Народно събрание, както и Народното събрание.

Като депутат Р. В. е „ лице с имунитет “.

НПК открива възбрана да се притегля като обвинен лице с имунитет. Съобразно член 220, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс наказателно гонене против лице с имунитет може да се организира едвам след отпадане на имунитета. С оглед наредбата на член 70, алинея 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на Народно събрание, а когато то не заседава – на ръководителя на Народно събрание.

След като споделих преди час, че механизмът за следствие на основния прокурор е подготвен, последва реакция от Гешев. Това съобщи народен представител от ПГ на Политическа партия и Демократична България Радостин Василев във връзка настояването на прокуратурата за събаряне на имунитета му.

" Ние работим за този механизъм, с цел да спрем този основен прокурор. Нито може да ме уплаши, нито се тормозя. Нищо не съм принуждавал Христина. Вместо да изиска за шкафчета, кюлчета, асфалт, той желае моя имунитет. Аз съм най-удобен. Не си мълча - това е повода. Станах неуместен и на президентството. Прокурора се трансформира в политик. Няма проблем да се откажа от имунитета си, когато дойде в Народно събрание ", съобщи Василев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР