Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение срещу мъж, за това,

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение срещу мъж, за това,
Коментари Харесай

Мъж отива на съд заради грабеж над 91-годишна жена

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване против мъж, за това, че в изискванията на рисков рецидив е лишил непознати движими движимости – парична сума на стойност 2050 лв., с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ.

Според обвинителния акт на 08.09.2021 година в столичния квартал „ Христо Смирненски “, потърпевшата жена, която е на 91 години, седяла на скамейка зад блока, в който живеела. При нея пристигнал чужд - обвиненият и я заговорил. Т

ой бил с дълга изрусена коса, носел защитна маска, покриваща устата и носа му и говорел за себе си в женски жанр. Казал на дамата, че е другарка на дребната ѝ внучка и че има да ѝ връща пари. Пострадалата имала две внучки, заради което му повярвала.

Предложила му да ги даде на нея и тя да ги съобщи на внучката, само че мъжът споделил, че би трябвало да остави записка от кого са и предложил да отидат до жилището ѝ.

Двамата отишли в жилището на потърпевшата, а обвиненият ѝ споделил, че би трябвало да му скапе банкнота от 100 лева Жената отворила портмоне, в което имало сумата от 2050 лева и извадила от него две банкноти по 50 лева Тогава мъжът издърпал портмонето от ръцете ѝ, сграбчил и двете банкноти по 50 лева и напуснал жилището. Жената се обадила на тел. 112 и съобщила за грабежа.

Разследването по делото е извършено от 01 РУ-СДВР под управлението и надзора на СГП. В хода му са разпитани очевидци, осъществени са оглед на местопрестъпление, извършено е различаване, назначени и направени са експертизи и други

Според заключението на комплексната правосъдно психиатрична и психична експертиза, дамата не страда от психологично заболяване, в т. ч. деменция. Нейните паметово-интелектуални благоприятни условия са добре съхранени за възрастта ѝ.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР