Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Стилиян К. и

...
Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Стилиян К. и
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на надзиратели в бургаския затвор

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвиняване на Стилиян К. и Ангел М. за породена от тях по несъобразителност в изискванията на без значение съпричинителство гибел на Горан Горанов.

Стилиян К. и Ангел М. са привлечени като обвинени за това, че на 25.03.2017г. като надзиратели в Затвора-Бургас, при изискванията на без значение съпричиняване, посредством безучастие, по несъобразителност са предизвикали гибелта на ограничения от независимост Горан Горанов, настанен в наказателна килия във II-ра зона с нараснала сигурност в Затвора - Бургас.

Сутринта на 25.03.2017г. зародила щета на парната апаратура в килията на ограничения от независимост, при която имало свободно приключване /пробив/ на водна пара под налягане с температура 140 градуса по Целзий.

При съприкосновението й с тялото на Горан Горанов тя провокирала тежка термична контузия, несъвместима с живота.
При аутопсията на натрупа на Горан Горанов е открита мацерация на стъпалата със срутване на кожата на петите. Свличане на кожа е открито на задната повърхнина на двете бедра, гърба, коленете на натрупа, дясната длан, по външната повърхнина на дясната предлакътница. По натрупа са открити следи от изгаряния. 
Експертното умозаключение сочи, че гибелта е настъпила в резултат на термична контузия – попарване на дихателните пътища и на 53% от кожата на главата на умрелия, породена от щета на парната апаратура.

Двамата обвинени, макар че са били длъжни, не са изпълнили законовото си обвързване да обезпечат отбраната, сигурността и сигурността на ограничения от независимост. При зародилата спешна обстановка с парното отопление, обвинените надзиратели не са реагирали на виковете за помощ на ограничения от независимост. Обвиняемите не са подхванали навреме ограничения за ограничението, превъзмогването и ликвидирането на следствията от нея и запазване на живота и здравето на ограничения от независимост Горан Горанов, без значение че са забелязали излизащата пара от прозореца на неговата килия, която последователно е изпълнила коридора на II-ра зона с нараснала сигурност в Затвора – Бургас.

Спрямо обвинените е наложена възбрана за овакантяване на страната.
Предстои внасяне на материалите по делото с обвинителен акт в съда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР