Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за
Коментари Харесай

Още един обвиняем по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов


Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване на Петър Малджиев за две закононарушения - закана с ликвидиране и опит за насила.

Петър Малджиев е четвъртият обвинен по делото, по което към този момент бяха привлечени към наказателна отговорност някогашният народен представител от Политическа партия ГЕРБ Живко Мартинов, някогашният шеф на ОДМВР – Добрич – Веселин Колев и Розалина Брайкова, шеф на Областна дирекция по сигурност на храните – Добрич. В хода на следствието до сегашния миг е открито, че Малджиев е непосредствен другар на двамата. Самият той бил притежател на два хотела в курортно населено място Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил началник на "Аполо и Болкан" и е бил обвързван с някогашните силови групировки.

През месец ноември 2017 година, по отношение на почналото наказателно произвеждане против Живко Мартинов, Малджиев се заканил с ликвидиране на двама от очевидците по делото, а по отношение на трети се опитал да упражни насила, като го заплашил със разпра, с цел да го стимулира да отдръпна към този момент подадени показания против Мартинов и Колев.

Ако бъде приет за отговорен Малджиев може да получи наказване до 6 години отнемане от независимост за всяко едно от трите от закононарушения. Спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение „ подписка “, оповестиха от прокуратурата.

По сегашното произвеждане към този момент е притеглен към наказателна отговорност Живко Мартинов, като са му повдигнати общо шест обвинявания. Сред тях са две обвинявания за изнудване, обвиняване за закана с ликвидиране, обвиняване за персонално укривателство, насила и закононарушение против реда на ръководство. Определена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5 000 лева

Веселин Колев е притеглен към наказателна отговорност за закана с ликвидиране, насила и подбудителство към лъжесвидетелстване. Определена му е мярка за неотклонение „ подписка “. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР