Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Магдалена Иванова –

...
Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на Магдалена Иванова –
Коментари Харесай

Обвиниха кметицата на Златица, присвоила 1 млн. лева

Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвиняване на Магдалена Иванова – кмет на община Златица от Българска социалистическа партия, за осъществено от нея документно закононарушение и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери.  
 Нова цел в партийната война: ГЕРБ дава на прокурор кмета на Българска социалистическа партия в Златица
На 20.01.2014г. като кмет на Златица, тя е съставила формален документ – декларация, в който е удостоверила, че планът с предмет „ Преустройство на първи етаж на Разширение на учебно заведение кв. 72, гр. Златица “ не е финансиран от различен източник, друг от Публична капиталова стратегия „ Растеж и стабилно развиване “.

В реалност другите стадии от плана, на обща стойност над 100 000 лева /без ДДС/, били финансирани и изпълнени по контракт сред община „ Златица “ и частно сдружение. 

Магдалена Иванова изготвила формалния документ с погрешно наличие за да бъде употребен пред Областния шеф на Софийска област и по този начин да се реализира двойно финансиране на СМР.

Второто обвиняване се отнася за дейностите на Иванова в интервала за интервала 14.07.2014 година до 18.12.2014 година

За посоченото време с две обособени действия в качеството си на длъжностно лице- кмет на община Златица, Магдалена Иванова осъществила длъжностно заграбване на сума в общ размер над 1 000 000 лева

Средствата били отпуснати като целеви дотации за финансови разноски от Държавния бюджет по стратегия за 2014г. „ Растеж и стабилно развиване на районите “. Магдалена Иванова имала обвързване да ги пази и ръководи.

Вместо това, в съучастничество с друго длъжностно лице от община Златица и шеф на частно комерсиално сдружение като помагачи, тя се разпоредила със сумата, като наредила заплащане по фактура за осъществени СМР.

За улеснение на присвояването било осъществено документно закононарушение от страна на помагачите й, като били формирани публични документи с погрешно наличие - Протоколи за приемане на осъществени СМР. В тях били отразени голям брой СМР, без същите да са действително изпълнени.

По този метод във фактурите били отразени неведнъж по-високи стойности от действително дължимите.

За самото сформиране на публични документи с погрешно наличие не може да се търси наказателна отговорност от Магдалена Иванова, защото не е взела участие в правенето им, само че е била осведомена с неверността на отразените в тях условия.

Спрямо Магдалена Иванова е взета мярка за неотклонение „ подписка “. Ако бъде приета за отговорна по първото обвиняване тя може да получи до 5 година затвор, а по второто - от 10 до 20 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР