Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Георги Н. и
Коментари Харесай

От 15 години до доживотен затвор за убийците на двойката, намерена край Негован

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване на Георги Н. и Пламен Ш. за осъществено от тях преднамерено ликвидиране с користна цел на повече от едно лице -  престъпление по член 116, ал.1, т.4, пр.3, т.7, и т.9 вр.чл.115,вр.чл.20,ал.1,ал.3 и ал.4 от Наказателен кодекс.

Двамата причинители са привлечени към наказателна отговорност по тази причина, че на 14.07.2019г. в гр. София, в съучастничество съзнателно са умъртвили с огнестрелно оръжие повече от едно лице – Й.А. и М.А.

Деянието е осъществено преднамерено, като преди реализирането му те са взели решение за метода и средствата за осъществяването му. Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута,  собственост на жетвите.

След реализирането му Георги Н. и Пламен Ш. са подхванали дейности по укриване на телата,  като са ги разчленили, сложили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем, находящ се в землището на село Негован,общ.Столична.

На 18.08.2019г. тленните остатъци на жертвите са открити инцидентно от жители наоколо до водоема.

Само 10 дни по-късно, вследствие на неотложните процесуално-следствени дейности, извършени под управлението на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, са събрани голям брой доказателства, посредством които е открита самоличността на убитите лица и причинителите и е конкретизирано мястото на престъплението.

Приобщен е огромен размер доказателствен материал и следва да бъде оценен.

Георги Н. е на 44 години, престъпно проявен, само че не осъждан.

Пламен Ш. е на 39 години, осъждан.

За закононарушението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 /петнадесет/ до 20 /двадесет/ години, „ пожизнен затвор “ или „ пожизнен затвор без подмяна “

Двамата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването по случая продължава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР