Софийска градска прокуратура съобщава, че ръководи също разследване за престъпление

...
Софийска градска прокуратура съобщава, че ръководи също разследване за престъпление
Коментари Харесай

Прокуратурата знаела за обвинените в шпионаж българи на Острова и ги разследвала

Софийска градска прокуратура оповестява, че управлява също следствие за закононарушение шпионаж по Глава първа от Особената част от Наказателен кодекс.

Съобщението на прокуратурата идва откакто BBC заяви , че Медията заяви това през днешния ден, с изтъкване на имената на българите, като карцерът им е бил през февруари . Съобщението на прокуратурата е във връзка оповестеното от английската медия, което бе публикувано и от множеството български медии.

Българският дипломат в Лондон Марин Райков разгласи, че посолството не е било осведомено, защото самите българи са поискали това да не се случва.

Излиза обаче, че и СГП не е направила обществено притежание информацията, защото декларира през днешния ден, че досъдебното произвеждане е формирано през март 2023 г .

Софийска градска прокуратура работи с Държавна организация " Национална сигурност " , се показва в прессъобщението, което не се базира на връзки и съдействие с английските служби. Също по този начин не се показва и тримата ли българи участват в " българското следствие ", както има ли и други. 

" Предвид характера на досъдебното произвеждане и това, че съдържа класифицирана информация, на този стадий не може да се дават повече детайлности. "
 Трима българи във Англия са упрекнати за шпионаж в интерес на Русия
Трима българи във Англия са упрекнати за шпионаж в интерес на Русия

Посолството ни в Лондон научило за случая от BBC
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР