Софийска градска прокуратура разследва случай на убийство в столичния квартал

...
Софийска градска прокуратура разследва случай на убийство в столичния квартал
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва убийство в столичния квартал „Горна баня“

Софийска градска прокуратура проверява случай на ликвидиране в столичния квартал „ Горна баня ", оповестяват от държавното обвиняване.

В хода на следствието е било открито, че К. Н. строял къща в квартала, като за задачата наел служащи, само че в края на януари 2020 година договорните връзки били прекъснати, заради финансови различия. След това мъжът заел Г. П. за дотъкмяване на строителните работи.

Около 20 часа на 13 март 2020 година, в постройката на УМБАЛСМ „ Пирогов ", е бил признат по неотложност Г. П. (на 59 години). Пострадалият бил докаран в болничното заведение от К. Н., който декларирал, че чул мощен тъп звук, наподобяващ рухване на човешко тяло отвисоко. Видял Г. П. да лежи на земята, след което го транспортирал за оказване на здравна помощ. По-късно пациентът е умрял.
От заключението на осъществената в хода на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че гибелта на потърпевшия се дължи на тежка съчетана черепно-мозъчна контузия и гръдна такава. Установени са голям брой увреждания - в региона на главата, счупвания на ребра и лявата лъчева кост, кръвонасядания на горните крака.

Данните за насилствена гибел на потърпевшия, посочени в експертното умозаключение, не кореспондират със декларираното от К. Н., заради което досъдебното произвеждане е било изпратено по подготвеност и е признато от Софийска градска прокуратура.

Извършеното действие е преквалифицирано от склоняване към ликвидиране в съзнателно ликвидиране. Провеждат се редица процесуално следствени дейности по определяне причинителя на закононарушението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР