Софийска градска прокуратура разпита днес министърът на вътрешните работи Бойко

...
Софийска градска прокуратура разпита днес министърът на вътрешните работи Бойко
Коментари Харесай

Рашков пред прокуратурата: Изявленията ми за магистрала Хемус са политически

Софийска градска прокуратура разпита през днешния ден министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той беше свикан като очевидец поради негово изказване пред БНР, в което твърди, че за него не е загадка къде са отишли изчезналите пари за строителството на автомагистрала „ Хемус

По време на разпита му в постройката на СГП през днешния ден Бойко Рашков не е показал никаква конкретика – лица и места, на които вероятно да са излъчени или укривани парични средства, предмет на следствието по делото, предават от прокуратурата. Пред наблюдаващия прокурор вътрешният министър е определил изявленията си пред националното радио като “политически “ и е декларирал, че те “не могат да бъдат други “. 
Може ли ГЕРБ в действителност да осъди Рашков - мнението на адвокати
ГЕРБ не могат да осъдят Бойко Рашков. Юридическите лица не могат нито да бъдат обиждани, нито клеветени. Това беше безапелационното мнение...
Прочети повече
Преди разпита Рашков е осведомен с правата и отговорностите си като очевидец в сходство с откритата в закона процедура за осъществяване на разпит и е поканен да изложи във формата на свободен роман всичко, което му е известно по отношение на следствието по делото “Хемус “. Към вътрешния министър са били заложени и спомагателни въпроси. Самият Рашков е поискал да не се прави видео- и звукозапис на показанията му. Разследването ще продължи според авансово контури от екипа от наблюдаващи прокурори проект за събиране и инспекция на доказателства.

Решението за осъществяване на разпит на министър Бойко Рашков беше взето от наблюдаващите прокурори по отношение на негово изказване на 23.12.2021 година в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ на Българско национално радио. Тогава той съобщи: „ За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват, надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме стигнали, да подхващат едни дейности, евентуално едни куфари и да заминат – я за Дубай, или някъде другаде “.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ оповестиха, че ще дадат Бойко Рашков на съд. Повод за това желание стана изявлението на вътрешния министър, че 30-40% от предплатените преводи за градежа на обособени лотове на автомагистрала " Хемус " не са употребявани за строителство, а са отивали точно в някогашните ръководещи. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР