Софийска градска прокуратура протестира срещу решението на съда да пусне

...
Софийска градска прокуратура протестира срещу решението на съда да пусне
Коментари Харесай

Маникатов не се е поправил, рано му е да излиза

Софийска градска прокуратура стачкува против решението на съда да пусне предварително от пандиза Васил Маникатов, жертва на групата на "Наглите ", наказан за разпространяване на опиати.

Припомняме, че на 17.01.2018 година Софийски градски съд почете молбата на Васил Маникатов за условно предварително освобождение от изтърпяване на наложено му наказване, като го освободи с излишък от наказването в размер на 6 години и 6 месеца. Обаче отхвърли да пусне Любо-Гребеца от групата на "Наглите ".

Непосредствено след извършено правосъдното съвещание, Софийска градска прокуратура подаде митинг против определението на съда, защото смята, че то е погрешно и незаконосъобразно.

Васил Маникатов изтърпява поотделно две санкции за публикувания на опиати, като за първото действие му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 8 години, а второто му наказване в размер на 15 години „ отнемане от независимост “ е образувано посредством групиране на санкции по няколко обособени присъди.

Към сегашния миг Маникатов е изтърпял общо от двете санкции 16 година и 5 месеца.

Софийска градска прокуратура не споделя мнението на Софийски градски съд, че по отношение на Маникатов са осъществени задачите на наказването и е реализирано превъзпитателно влияние. Не са налице доказателства за неговото коригиране и с оглед публичната заплаха като деятел и тежестта на осъществените от него закононарушения е належащо да изтърпи я целокупност наложените му санкции.

Предстои изговаряне по митинга на СГП от Апелативен съд гр. София.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР