Софийска градска прокуратура протестира определението на съда по искането за

...
Софийска градска прокуратура протестира определението на съда по искането за
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира решението на съда за магистрат, обвинен в хулиганство

Софийска градска прокуратура стачкува определението на съда по настояването за мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на прокурор от Върховна касационна прокуратура.
Досъдебното произвеждане по случая е почнало след постъпил сигнал за хулигански дейности в УМБАЛ „ Георги Странски “ в Плевен на 4 юли. На място пристигнали чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които открили, че мъжът, който е прокурор, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред.
След задържането му, мъжът е притеглен като обвинен и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Било е импортирано в съда искане за установяване на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “, което съдът е оставил без почитание.
Съдът е приел, че са налице данни за осъществено закононарушение, само че е решил, че те не са задоволителни и са събрани при основни процесуални нарушавания. Воден от тези претекстове, съдът не е определил никаква мярка за неотклонение по отношение на обвинения.
Държавното обвиняване не приема изводите на съда.
При следствието на случая е открито, че мъжът се държал жестоко със чиновниците на компания, осъществяваща защита на болничното заведение. Той отказал да извърши разпорежданията за съблюдаване разпоредбите за достъп на външни лица до постройката на лечебното заведение, разпоредил им да изоставен и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите.
Независимо от отправените предизвестия за съблюдаване на реда, прокурорът изтръгнал персонален мобилен телефон от ръцете на различен чиновник на охранителната компания. Счупил телефона, след което отправил реплики към защитата – „ Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор! “.
Софийска градска прокуратура продължава да събира доказателства, с оглед обективно и всестранно следствие на случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР