Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховна

...
Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховна
Коментари Харесай

Прокурор от ВКП е арестуван заради хулиганство в болница

Софийска градска прокуратура притегли към наказателна отговорност прокурор от Върховна касационна прокуратура за осъществени закононарушения по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс и член 216 от Наказателен кодекс, съобщи прокуратурата.

" Действията са по отношение на това, че на 04.07.2020 година на територията на гр. Плевен е постъпил сигнал за осъществени хулигански дейности в УМБАЛ „ Георги Странски “. На място пристигнали чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които открили, че Г.А. - прокурор от Върховна касационна прокуратура - направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и демонстриращи очевидно пренебрежение към обществото.

Установено е още, че Г.А. се е държал жестоко със чиновниците на компания, осъществяваща защита на болничното заведение. Мъжът отказал да извърши разпорежданията им във връзка със съблюдаване разпоредбите за достъп на външни лица до постройката на УМБАЛ „ Георги Странски “, разпоредил им да изоставен и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите.

Независимо от отправените предизвестия за съблюдаване на реда, прокурорът изтръгнал персонален мобилен телефон от ръцете на различен чиновник на охранителната компания. Счупил телефона, след което отправил реплики към защитата – „ Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор! “

По предписание на основния прокурор Иван Гешев, в нощта на 04.07 против 05.07.2020 година, на място в гр. Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, отпред с административния началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Магистратът от ВКП е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа. Предстои, след разбор на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор, да бъде осъществена преценка по установяване на мярката за неотклонение във връзка с обвинения.

" Прокуратурата на Република България е безапелационна, че сходни прояви са несъвместими със отговорностите и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, заради което ще предприеме дейности по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо Г.А. ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане за нарушаване на наредбите на Кодекса за етично държание на българските магистрати ", се споделя в известието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР