Софийска градска прокуратура приключи разследването по убийството на психолога Иван

...
Софийска градска прокуратура приключи разследването по убийството на психолога Иван
Коментари Харесай

Предадоха на съда убиеца на психолога Иван Владимиров-Нав

Софийска градска прокуратура завърши следствието по убийството на психолога Иван Владимиров и съобщи на съд обвинения Румен Тонев.

Припомняме, че Иван Владимиров бе прострелян с револвер от собствен комшия, за който се твърдеше, че е някогашен служител на реда. Убийството бе осъществено в жилищна постройка на ул. " Черковна " в София на 8 февруари 2023 година

От държавното обвиняване обаче не показват дали обвиненият е някогашен служител на реда, а само, че е комшия на жертвата. Съгласно обвинителния акт Румен Тонев живеел дружно със своята майка в апартамент в жилищната постройка, а в прилежащ живеели Иван Владимиров и неговата майка. Двете фамилии не били в положителни връзки, като сред тях постоянно имало несъгласия, основно подбудени от претендирани от обвинения нарушавания на тишината през следобедните часове и нощем.

Вечерта към 22.30 ч. на 8 февруари психологът отишъл до дома на съседа си. Поводът бил открито от Владимиров зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Владимиров подозирал, че виновен за зацапването е точно Румен Тонев.

Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор. В това време обвиненият решил съзнателно да умъртви психолога, като за задачата взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка " Байкал ", насочил го към главата на Владимиров, който се намирал на етажната площадка пред жилището на обвинения, и създал един изстрел към него. Куршумът попаднал в долния етаж на лявата орбитална област на потърпевшия. Така обвиненият предизвикал на Иван Владимиров огнестрелно пострадване на главата с увреждания, несъвместими с живота, в резултат на което потърпевшият паднал на етажната площадката пред жилището и умрял на място.

Обвиняемият издърпал тялото на жертвата по посока една от входните порти на жилищната постройка, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството, като подпрял главата на Владимиров на вратата към избените пространства. След стореното Румен Тонев се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото на Иван Владимиров.

След подадения сигнал на тел. 112 на място били изпратени полицейски чиновници от 05 районно управление (на МВР) - Столична дирекция на вътрешните работи и екип на Центъра за незабавна здравна помощ, които установили гибелта на психолога.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. Румен Тонев е с повдигнато обвиняване за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс.

Към момента обвиненият е с мярка за неотклонение " задържане под стража ". Предстои Софийски градски съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР