Софийска градска прокуратура предяви обвинение и задържа за срок до

...
Софийска градска прокуратура предяви обвинение и задържа за срок до
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Боян Расате и го задържа за 72 часа

Софийска градска прокуратура предяви обвиняване и задържа за период до 72 часа претендента за президент Боян Расате. Това станало в наличието на служебно назначен бранител, заяви пресцентърът на прокуратурата.

След възлагане от водещия следствието следовател на органите на Министерство на вътрешните работи, Боян Расате бе открит и доведен наложително в постройката на отдел „ Специализиран “ на СГП.

Боян Расате е притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения по член 325, алинея 2 във вр. с алинея 1, вр.чл.20, ал.2, вр.ал.1 и по член 131, ал.1, т. 12 във вр. с член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието по формираното в СГП досъдебно произвеждане в допълнение са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни по чл.219, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на второ обвиняване по отношение на Расате и за осъществено от него закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 във вр. с член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс (причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди).

Според наблюдаващия прокурор събраният доказателствен материал сочи освен съществуване на обосновано съмнение за осъществени от Боян Расате закононарушения, само че и за обоснована действителна заплаха същият да се укрие, защото при предприемане на дейности по призоваването му, той не е открит на известните по делото адреси.

Извършените закононарушения се отличават с изключителна смелост и неуважение на демократичните устои на страната. Техният интензитет и данните за предходно наказание на обвинения сочат висока степен на социална заплаха, която съгласно наблюдаващия прокурор постанова задържане на Боян расате за период до 72 часа.

В тази връзка бе направено предложение от основния прокурор на Република България до ЦИК за предоставяне на позволение за задържане на Расате по реда на чл.64, ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс.

След решение на ЦИК на обвинения е постановено задържане за период до 72 часа с оглед внасяне на искане пред Софийски градски съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Обвиняемият не се признава за отговорен и се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР