Софийска градска прокуратура предложи на кмета на столицата предприемане на

...
Софийска градска прокуратура предложи на кмета на столицата предприемане на
Коментари Харесай

Прокуратурата предлага на Фандъкова дезинфекция на София


Софийска градска прокуратура предложи на кмета на столицата предприемане на нужните организационни дейности за стерилизация на обекти с публично предопределение в София, оповестиха от прокуратурата.

Това е направено в допълнение на предоставената на контролните органи инспекция на предлаганите в комерсиална мрежа дезинфектанти и други средства за отбрана.

В хода на извършващите се служебни инспекции е била открита позитивна процедура в столичния регион „ Средец “, а точно изпратено служебно писмо от кмета до сдружението на притежателите в режим на Европейски Съюз. В него са дадени уточнения, касаещи стерилизация на общите елементи на постройките, рекомендациите на Регионална здравна ревизия за осъществяването й, както и за избора на дезинфектанти. Обръща се внимание и на опцията за инспекция на тяхното сходство на нужните условия, посредством информация в регистъра на биоцидите на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Софийска градска прокуратура, в предлагането си към кмета на Столична община, предлага предприемане на нужните организационни дейности по използването на тази процедура във всички районни общински администрации на територията на гр. София - 24 районни кметства. Те следва да изготвят рекомендации и указания за противоепидемични ограничения против разпространяването на вируса COVID-19 в осъществяване на Алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с публично предопределение. За тях би трябвало бъдат осведомени представители на общи събрания/сдружения на притежателите в режим на Европейски Съюз на територията на Столична община.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР