Софийска градска прокуратура определи мярка за неотклонение “Подписка“ спрямо Кристиян

...
Софийска градска прокуратура определи мярка за неотклонение “Подписка“ спрямо Кристиян
Коментари Харесай

Освободиха от ареста обвиняемия за хакерската атака срещу НАП

Софийска градска прокуратура дефинира мярка за неотклонение “Подписка “ по отношение на Кристиян Бойков, упрекнат в компютърно закононарушение и го освободи от ареста, оповестиха от ведомството.


Софийска градска прокуратура взе мярка за неотклонение „ Подписка “ по отношение на обвинявания в компютърно закононарушение 20-годишен мъж и разпореди незабавното му освобождение.

Мотивите за взимане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на спомагателни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвиняването му в по-леко наказуемо закононарушение - в такова по член 319 б ал.2 Наказателен кодекс. Установено е, че Бойков в непозволено е копирал компютърни данни от сървър на Национална агенция за приходите, само че действието е осъществено против осведомителна система, която не е част от сериозната инфраструктура. Това е открито от писмо на Национална агенция за приходите, получено през днешния ден в прокуратурата.

Съобразени са данните за чистото правосъдно минало на Бойков, положителните характеристични данни и младата му възраст, размерът на наказването за закононарушението по член 319 б ал.2 от НК/ отнемане от независимост до 3 години и санкция до 5000 лева/, както и наложителното прилагате на института на освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване по реда на член 78А от Наказателен кодекс.

Бойков е освободен от следствения арест в осъществяване на разпореждането на СГП.

Разследването по делото продължава.
 20-годишен е арестуван за хакерската офанзива на Национална агенция за приходите 20-годишен е арестуван за хакерската офанзива на Национална агенция за приходите
20-годишният Кристиян Бойков е арестуван за хакерската офанзива на Национална агенция за приходите. Младежът е чиновник в интернационална компания за киберсигурност. Повдигнато му е обв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР