Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на охранителя,

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на охранителя,
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва дали намереният мъртъв охранител е спазил задълженията си

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на охранителя, който беше открит мъртъв в шахта в някогашния партиен дом, където сега се строи новата постройка на Народното събрание. Инцидентът е станал в нощта против 8 юли, а тялото на 25-годишния Даниел Тасев е намерено след два дни търсене по сигнал на близки на момчето.

Първоначалната версия, по която прокуратурата работи, е за " причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание ". С разпореждане на наблюдаващия прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне повода на гибелта.

Ще бъде тествано спазването на трудовото законодателство и условията за сигурност на труда, както и документите на компанията, в която е работил умрелият. Ще се изискат и записите от видеонаблюдението и други

Охранителната компания, за която работи Тасев е " Дефанс консулт ". Според Търговския указател и Сметната палата преди няколко години съучастник в нея е сегашният заместник-министър на труда и обществената политика Султанка Петрова, която в предходния мандат бе народен представител от " Патриотичния фронт ". Пред Би Ти Ви Петрова сподели, че в този момент в компанията на високо равнище работи брачният партньор й Петю Петров. Заради тези обстоятелства от Българска социалистическа партия желаеха от " Обединени патриоти " да изтеглят Петрова от позицията ѝ в министерството.

От Национална работа за защита (НСО) показаха своите съболезнования на околните на починалия. В известие до медиите от службата акцентират, че до привършване на следствието службата няма да разяснява случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР