Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 25-годишния
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва мистериозната смърт на охранителя в Партийния дом

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на 25-годишния Даниел Тасев, открит в шахта на градеж в новата постройка на Народното събрание.
 Българска социалистическа партия прикани за оставката на зам.-министър Султанка Петрова  Охраната на Партийния дом се изпълнявала в нарушаване на контракт  Съпругът и зетят на зам. министър управляват компанията със починалия охранител  Разследват трудов случай във връзка гибелта на охранител в Народното събрание
Първоначалната версия е за причиняване на гибел по несъобразителност заради неведение или немарливо осъществяване на занимание (чл. 123, алинея 1 от НК).

Разследването е предоставено на следовател от СО-СГП, който е направил оглед на местопроизшествието.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от СГП е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне повода на гибелта.

Ще бъде тествано спазването на трудовото законодателство и условията за сигурност на труда, както и документите на компанията, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат и записите от видео-наблюдението.

Междувременно от „ Главна ревизия по труда “ оповестиха, че случаят е станал в необезопасена шахта на строителния обект, заради което е стартирана инспекция по всички работни места на него. 

ИА „ Главна ревизия по труда “ е известена за случая в Народното събрание от компанията – шеф на потърпевшото лице, незабавно откакто починалият е открит. Екипът на Инспекцията е посетил пръв мястото на случая още към 19.30 ч. на 07.07.2018 година, настояват от пресцентъра на ИА ГИТ.

Към момента са спрени строително-монтажните работи на обекта, с изключение на дейностите по обезопасяване.

Той е проверяван през 2017 година и са установявани нарушавания, които са отстранявани. Контролът досега е реализиран на различен, по-начален стадий на строително-монтажните работи, които са доста динамични и част от в този момент съществуващите градивни детайли не са били построени, твърдят още от пресцентъра на ИА ГИТ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР