Софийска градска прокуратура не е прекратила досъдебното производство по случая

...
Софийска градска прокуратура не е прекратила досъдебното производство по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата: Производството по казуса Даная не е прекратено

Софийска градска прокуратура не е прекратила досъдебното произвеждане по случая " Даная ". Това съобщи пред Българска национална телевизия представителят на прокуратурата Христо Кръстев.

По-рано в " Денят стартира " служебният здравен министър доктор Галя Кондева съобщи, че в министерството е постъпила информация, че производството е прекъснато.

В известие до медиите от Министерство на здравеопазването разясняват, че прекратеното произвеждане е " във връзка с изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и е на база осъществена инспекция на констатациите, съдържащи се в отчет на Звено „ Вътрешен одит “ в Министерството на здравеопазването и отчет от инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия. Мотивът за отхвърли е неналичието на данни за закононарушение ".

Преди дни служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева анулира заповедта за уволняване на шефа на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " доктор Валентин Димитров. Мотивът - инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница.

Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР