Софийска градска прокуратура изнесе данни за хода на проверката в

...
Софийска градска прокуратура изнесе данни за хода на проверката в
Коментари Харесай

Не откриха нарушения от предишното ръководство на Булгаргаз при продажбата на излишъците

Софийска градска прокуратура изнесе данни за хода на инспекцията в " Булгаргаз " по досъдебното произвеждане, стартирано от Министерство на вътрешните работи на 28 януари тази година. То е формирано за две закононарушения, отнасящи се до газовото сдружение и до КЕВР, само че въз основата на разпита на един очевидец, разкри наблюдаващият прокурор.

Към момента от прокуратурата не са разкрили данни за нарушавания при продажбата на остатъците газ от " Булгаргаз " през предходната година. Разпитани са четирима очевидци, следва разпит и на доста други, измежду които някогашни чиновници, само че и нови чиновници на " Булгаргаз ".

Преди фактологията от СГП излязоха с позиция в отговор на изказванията на премиера Кирил Петков. От СГП подсетиха, че изпълнителната власт няма право на интервенция в правосъдната и да дава преценка дали да се повдига обвиняване, или не.

" Съгласно настоящото законодателство, обвиняване се повдига след събиране на задоволително доказателства, преценката се прави от наблюдаващия прокурор ", обявиха от СГП. " Представители на изпълнителната власт нямат право да се намесват при образуването на тази преценка ", безапелационни бяха от обвиняването. Оттам предизвестиха, че министри нямат право да оказват напън над ръководители в прокуратурата под давление косвено през медийни изказвания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР