Софийска градска прокуратура е възложила проверка на ДАНС, която да

...
Софийска градска прокуратура е възложила проверка на ДАНС, която да
Коментари Харесай

Гешев за отказа на Рашков да бъде призован по Хемус: Някои си мислят, че законите не важат за тях

" Софийска градска прокуратура е упълномощила инспекция на ДАНС, която да откри има ли данни за закононарушение срещу Републиката. Става дума за догатки за активност, която опонира освен на законодателството, само че и на българската Конституция. Дейност, която вероятно пази и непознати национални ползи. Това е притеснително за българската национална сигурност. При предходния основен прокурор са правени инспекции на същата организация ".
това съобщи основният прокурор на брифинг във Велико Търново.

 

Днес стана ясно, че ДАНС ревизира Военен съюз – Българско национално опълчение „ Шипка “, за който е постъпил сигнал на 12.12.2022 година, че прави противодържавна активност.

 

Главният прокурор Иван Гешев разяснява, че от Софийска градка прокуратура са се самосезирали и са упълномощили инспекция на ДАНС с оглед за определяне на данни за закононарушение срещу Републиката: " Става въпрос за съмнение за възможна активност, която опонира на българското законодателство и Конституция, и която пази вероятно непознати национални ползи ".

 

Действията на БНО " Шипка " Гешев ги дефинира като притеснителни за българската национална сигурност и за ползите на европейското семейство.

За отхвърли на народния представител Бойко Рашков да бъде свикан по проблема „ Хемус “, ръководителят на Държавното обвиняване съобщи: " Законите и Конституцията са наложителни за всички български жители, без значение дали са депутати, доценти, професори, елементарни хора. Големият проблем в България е, че някои хора считат, че законите важат за другите, само че не и за тях. Това е доста тъжно за страната и демонстрира, че тези хора, които приказват за господство на закона, за правда, за правова страна, за правосъдна промяна, приказват едно, а очевидно вършат друго и задачата им е друга ".

Във връзка със сезирането на служебния правосъден министър за анулираната Наредба, регламентираща заплащането на движимостите лица, Гешев сподели: " Една разпоредба, издадена по времето на Христо Иванов като правосъден министър в държавното управление на Бойко Борисов, е анулирана от Върховния административен съд на 2 декември 2022 година Това автоматизирано значи блокаж на цялото наказателно правосъдие. Защо? Защото няма правно съображение да се заплаща на движимости лица, т.е. те няма да вършат експертизи и делата няма да приключат ".

И уточни още: Тук компетентността е на Министерство на правораздаването – в случай че би трябвало да издаде нова разпоредба, да извърши съответни промени. Аз единствено алармирам, че се блокира българската правосъдна власт. Всеки преценя какви са целите му. Аз като основен прокурор преценям какви са моите цели, а господин Зарков преценя какви са неговите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР