Софийска градска прокуратура е възложила незабавна проверка по реда на

...
Софийска градска прокуратура е възложила незабавна проверка по реда на
Коментари Харесай

Прокуратурата разпореди проверка на куриерски фирми заради начисляване на допълнителни такси

Софийска градска прокуратура е упълномощила незабавна инспекция по реда на надзора за правда, която следва да бъде осъществена от контролните органи – Комисия за отбрана на потребителите и Териториална дирекция на Национална организация за приходите. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Поводът за нея е нуждата от предприемане на ограничения за попречване на нелегално облагодетелстване от страна на неточни търговски субекти, извършващи спедиторски, куриерски и други сходни действия, свързани с доставки на колета на територията на столицата.

Ето какви измами са вероятни в София по време на изключителното състояние

Към сегашния миг е открито, че на интернет уебсайт, предлагащ доставка на артикули посредством пощальон, непозволено се начислява спомагателна такса. Посочва се нейната цена и конкретизиране – за обработка на заплащане при доставка в брой, както и интервала на нараснал риск от Covid-19.

Проверката следва да продължи през целия интервал на оповестеното изключително състояние в страната. Контролните органи ще откриват съществуване на неточни практики, посредством които потребителите се задължават да заплащат непозволени спомагателни такси.

Ще се правят контролни поръчки и тяхната доставка за определяне на начислени такси и усложнения, имащи ексклузивен темперамент.

При констатиране на порочни практики следва да бъдат формирани актове за определяне на административни нарушавания и да се сезира прокуратурата. Разпоредено е осъществяване на инспекции на всички компании, извършващи куриерски и спедиторски услуги в гр. София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР