Софийска градска прокуратура е определена да осъществява ръководство и надзор

...
Софийска градска прокуратура е определена да осъществява ръководство и надзор
Коментари Харесай

Разследват смъртта на 19-годишен абитуриент от Велико Търново

Софийска градска прокуратура е избрана да реализира управление и контрол по провокиралия публичното внимание и придобил медиен отзив случай на настъпила гибел на 19-годишен зрелостник от гр. Велико Търново, лекуван от коронавирусна зараза в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ АД, гр. Велико Търново.

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно произвеждане за това, че на 31.07.2020 година в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ АД гр. Велико Търново, заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха, е била породена гибелта на Х.И.Д. – закононарушение по чл.123, ал.1 от Наказателен кодекс.

Разследването по делото ще се прави от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура.

Предстоят голям брой процесуално-следствени дейности за изясняване на събитията по случая и най-много да се откри дали са налице позволени от страна на медицински лица пропуски и неточности при лекуването на пациента, които вероятно да са в директна причинно-следствена връзка с настъпилата гибел на младежа.

С оглед забележителната правна трудност на случая и нуждата от предприемане на ограничения за обезпечаване на навреме и законосъобразно осъществяване и привършване на следствието е образуван екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР