Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 339а

...
Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по чл. 339а
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка на записа с гласовете като на Борисов и Дончев


Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по член 339а от Наказателния кодекс по отношение на изтеклия запис на телефонен диалог, в който се твърди, че се чуват гласовете на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

На 25.06.2020 година е назначена експертиза по в началото изисканите и предоставени фотоси и аудиозапис и, оповестени в следните интернет уеб сайтове: „ Бивол “, „ Афера “, „ Е-вестник “. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното произвеждане в допълнение и публикуван видеоматериал, оповестен в уеб страницата „ Афера “, както и аудиозапис на диалог с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална работа защита. В качеството си на шеф на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След правенето на назначените експертизи българската общност ще бъде осведомена за заключенията. По делото следва определяне и разпит на лица, имащи връзки към проверявания случаи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР