Софиянци подават средно по 8 сигнала на ден за неправилно

...
Софиянци подават средно по 8 сигнала на ден за неправилно
Коментари Харесай

По 8 пъти на ден софиянци викат паяка

Софиянци подават приблизително по 8 сигнала дневно за погрешно паркирани коли. Това излиза наяве от информация на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), в която се показва, че приблизително на месец се получават по 200-250 писмени сигнала за погрешно паркирани коли, оповестява в. " Монитор ".

За извършители се алармира в цяла София, в това число и в периферните елементи на града, като Казичене, Горубляне, Панчарево, Драгалевци, Банкя и така нататък От ЦГМ откликват на сигналите според в коя зона е нарушаването. Приоритетни са секторите, в които има места за платено паркиране, както и улиците с придвижване на градски превоз. По вербален сигнал за погрешно паркиране може да се реагира единствено в случаите, когато наоколо до адреса на сигнала има свободен паяк, прецизират от сдружението. Разходите за паяка се заплащат от притежателя на наложително преместеното транспортно средство. При по-тежки нарушавания, да вземем за пример прекъсване на трамвайните релси, се включват и от Пътна полиция, като постановат актове. За 2019 година 45 787 коли са били преместени наложително с паяк, което е с над 400 повече от 2018 година Закопчаните пък със скоба коли през миналата година са били 172 471. Столицата разполага с 13 репатрака.

В другите огромни градове няма точна статистика за това какъв брой пъти жителите викат паяк за погрешно паркирани коли. В Пловдив плануват закупуване на два нови паяка, които ще обслужват зоните за платено паркиране. Така репатраците в града ще станат шест, заяви шефът на общинското дружество инж. Ненко Калакунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР