Софиянка изгоря с близо 50 000 лева, дадени на измамница

...
Софиянка изгоря с близо 50 000 лева, дадени на измамница
Коментари Харесай

Софиянка изгоря с 50 бона заради измамница, обещала ѝ общинско жилище

Софиянка изгоря с близо 50 000 лв., дадени на измамница против заричане да уреди общинско жилище. Това се оплака ужилената жена, която към този момент избира да не разкрива самоличността си и се показва като Мария, написа "Трафик ".

"Живеехме със фамилията на сина в апартамент от 60 квадрата. Спешно търсех метод да получа опция за общинско жилище. Така попаднах на Светла Данкова, срещна ни нейният вуйчо Куни Хаджиев ", споделя Мария. Историята се разиграва преди 10 години.

Данкова се показва като човек, който е работил в районната община в столичния регион "Подуяне ", има доста контакти и може да уреди жилище за няколко месеца.

„ Със сина ми взехме решение апартаментът да е на снаха ми на името, тъй като тя нямаше никаква благосъстоятелност. Започнахме да вървим в общината трите, само че Светла ни оставяше в коридора и споделяше, че „ нейният човек “ желал да се вижда единствено с нея “, споделя излъганата жена.

В следствие Данкова стартира да желае вноски в размер на 7-8 хиляди лв. с ангажимента, че дадената сума ще бъде приспадната от крайната цена на общинското жилище.

„ За няколко години дадох общо 48 700 лв.. Вярвах й, тъй като тя ми даваше записни заповеди. Първата вноска даже беше пред нотариус. Тези документи ми бяха гаранцията “, споделя дамата.

След известно време Данкова стартира да дава обещание на Мария, че до броени дни ще й даде ключовете за жилището.

„ В един миг към този момент започнах да се чувствам, че е машинация. Говорих с нея и тя ми сподели, че отпътува в чужбина, с цел да изкара пари и да ми върне всичко. Отиде в Ирландия и стартира да не ми подвига телефона, да се държи безочливо и нищо не ми върна по този начин или другояче “, споделя дамата.

Още първоначално ангажимента била, че в случай че „ договорката “ не се получи, дадената сума ще бъде върната най-вече до месец. Минават 10 години, само че Мария не получила назад нито лев.

Преди няколко години излъганата жена се свързва с частен правосъден реализатор, само че резултат няма. В края на предходната година подава и сигнал в прокуратурата.

Тогава Данкова стартира да я заплашва да отдръпна жалбата. Казва на дамата, че и двете са част от измамата и ще „ изгорят “ дружно. Става ясно обаче, че Данкова е добре позната като измамница, която предлага разнообразни схеми на ужилените.

„ Знам за доста други излъгани хора. Чичо й ми сподели, че има много такива. Доколкото знам става дума за суми не по-малки от 10 хиляди лв.. Съдебният реализатор ми сподели, че Данкова има 11 възбрани. Не знам за какво не е хваната досега.

Ние се видяхме и на очна ставка и тя споделяше единствено, че неистина и че си изобретявам. Прокурорът обаче има всички записни заповеди, нейния автограф, нейния почерг. Тя просто към този момент няма по какъв начин да излъже “, споделя излъганата Мария.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР