Софиянецът Атанас Узунов тежал близо 140 кг допреди две години.

...
Софиянецът Атанас Узунов тежал близо 140 кг допреди две години.
Коментари Харесай

40-годишен мъж отслабна със 70 кг за две години

Софиянецът Атанас Узунов тежал близо 140 кг допреди две години. Той има съществени здравословни проблеми. Днес е със 70 кг по-лек. Отслабва, без да спортува интензивно, като се храни щедро. Ключът е в менюто от храни, богати на естествени мазнини. Историята му е доста известни в обществените мрежи, само че всеки носи отговорност за себе си и би трябвало самичък да реши дали да следва сходен режим.

Консултацията с доктор постоянно е от изгода.

Атанас споделя в ефира на БТВ, че поради високото тегло е имал редица здравословни проблеми – високо кръвно налягане, бил е в преддиабетно и прединфарктно положение и е приемал доста медикаменти. Тогава взема решение да потърси помощ от експерти в областта на здравословното хранене и стартира да чете доста по въпроса. Избира режим с храни, богати на естествени мазнини – месо, масло, както и плодове и зеленчуци, само че изключва изцяло модифицирани захари и богатите на въглехидрати храни, като хляба и другите тестени творби.

Узунов предлага и да се прави и здравословно недояждане – при него най-малко един път в седмицата не би трябвало се употребява храна в продължение на до 24 часа. За сходно намаляване значимостта на храната е 80%, а единствено 20% се падат на придвижването и спорта, показва той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР