София. Знак за цивилизоваността на обществото е отношението към хората,

...
София. Знак за цивилизоваността на обществото е отношението към хората,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Няма хора с нисък и висок ръст, има български граждани с равни права

София. Знак за цивилизоваността на обществото е отношението към хората, които заради една или друга причина са сложени в неравностойно състояние и е дълг на държавните институции да работят за основаването на равни благоприятни условия за претовареност, обучение и здравна грижа. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с представители на Националната организация " Малки български хора " във връзка 25 октомври – международен ден за осведоменост по въпросите на хората с невисок растеж, оповестиха от прессекретариата на президента . Представителите на сдружението благодариха на Румен Радев за положителното съдействие и съпричастността на президентската институция към проблемите на хората с невисок растеж в България.
В България да бъде основан център, приспособен към потребностите и проблемите на хората с невисок растеж, прикани по време на срещата президентът на „ Малки български хора “ инж. Светослав Чернев. По думите му страната ни би трябвало да употребява опита на страни като Германия и Испания, а институциите да подкрепят построяването на сходен център, който ще улесни намирането на работа, даването на лекуване и рехабилитацията на хората с невисок растеж. „ Убеден съм, че това е обща идея, както за хората с невисок растеж, по този начин и за всички виновни институции и българското общество “, акцентира президентът. Президентът се ангажира да бъде хазаин на постоянни срещи с представители на организациите на хората с увреждания.
Представителите на сдружението срещнаха Румен Радев със своите хрумвания за акомодация на жилищната среда и на работните места към потребностите на дребните хора в България. През 2018 година страната ни ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз и съгласно инж. Чернев това е добър мотив да бъдат сложени на дневен ред и проблемите на дребните хора в Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР