София. Земите, които Ньойският договор откъсна от сърцето на България,

...
София. Земите, които Ньойският договор откъсна от сърцето на България,
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева: Земите, които Ньойският договор откъсна от сърцето на България, винаги остават български и там туптят български сърца

София. Земите, които Ньойският контракт откъсна от сърцето на България, постоянно остават български и там туптят български сърца. Това сподели ръководителят на 44-тото Народно заседание Цвета Караянчева по време на разкриване на галерия във връзка 100 години от Ньойския контракт в Клуба на народния представител, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

" Здравейте на всички, добре пристигнали в Народното събрание. Много се веселя, че през днешния ден тракийците са тук при нас. Тук сме през днешния ден да открием една галерия. Знаете, че тази година се навършват 100 години от Ньойския контракт. Договорът, с който завършва Първата международна война, договорът, който къса от България доста елементи и над 600 хиляди български жители остават отвън рамките на Родината ", сподели Караянчева.

Тя разясни, че изложбата показва храмовете, които са непокътнати в годините на местата, които са отвън България. " Тези земи, които Ньойският контракт откъсна от сърцето на България, постоянно остават български ", акцентира тя. Караянчева съобщи, че там туптят български сърца, които в никакъв случай не би трябвало да забравяме.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР