София. Завишените изисквания за емисиите от топлоелектрическите централи поставят под

...
София. Завишените изисквания за емисиите от топлоелектрическите централи поставят под
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Валери Симеонов, „Патриоти за Валери Симеонов ”: Европейска директива заплашва работните места в Маришкия басейн

София. Завишените условия за излъчванията от топлоелектрическите централи слагат под въпрос работните места на работещите в Маришкия басейн. Тежък въпрос. Имам упоритостите да го слага и доколкото съумея да пропагандирам и останалите наранени страни като Германия, Полша и Чехия, да опитаме да променим това решение. Тъй като се опасявам, че е невероятно изпълняването на тези условия за излъчванията. А в случай че то е допустимо, това значи, че цената на тока би трябвало да стане неприемливо висока. И в случай че това не стане -тези централи би трябвало да затворят вратите си. Това съобщи лидерът на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” - Валери Симеонов, на среща със симпатизанти в Стара Загора, разяснявайки директивата, спусната от Европа за повишените екологични условия, касаещи огромните горивни съоръжения, които заплашват съществуването на Топлоелектрическа централа „ Марица изток ” 2, оповестиха от пресцентъра на НФСБ .
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе в Стара Загора на 17 май, в деня, когато НФСБ навърши 8 години. Срещата се състоя в залата на НЧ " Св.Климент Охридски ", където Симеонов, дружно с претендентите на НФСБ за Европейски парламент Гергана Микова, Венера Тодорова, Валентин Касабов, националният представител Християн Митев, шефът на ТВ СКАТ Данчо Хаджиев бяха посрещнати от домакините с осъществявания на българска национална музика.
Въпреки празника обаче, Валери Симеонов продължи да разисква с хората проблемите на района. „ Друг тежък въпрос за Старозагорска област е обвързван с децентрализацията и с това, че европейските оперативни стратегии са централизирани ”, сподели още Валери Симеонов.
По думите му Стара Загора има потребност от районна стратегия. Това е един мощно развъртян индустриален регион с разнопосочни потребности във връзка с реализация и пазар и на подписване на съответните контракти, тъй че има потребност от средства, които да бъдат районно ориентирани. „ Нещо, което в България не е признато, надали не се приема като безредица да се пренасочат фондове към районите и да има оперативни стратегии, които да са районни оперативни стратегии. Нещо, което и в Германия, и в Полша е всеобщо приложено. Но, особено за Стара Загора това е належащо ”, акцентира лидерът на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа).
„ Стара Загора също по този начин има потребност от посланичество на дребния и междинен бизнес, който е сносно развъртян тук, това е един от най-добре развитите промишлени региони. Аз персонално виждам себе си като човек от бизнеса, представител на дребния и междинния бизнес. Не инцидентно имахме среща с асоциацията на работодателите, бяхме доста добре посрещнати и те обявиха поддръжката си. На районно равнище има съществени холдинги, които могат да ме употребяват във всяко едно отношение. Аз ще бъде представител на бизнеса в Европейския парламент ”, сподели още Валери Симеонов.
Верен на слогана „ Вместо думи – дейности ”, на среща в Казанлък Валери Симеонов напомни един значим акт, заслуга на НФСБ. „ Спасихме близо 1000 дка планинска земя, златна земя към Бузлуджа. Бойко Борисов беше подготвил решение на Министерски съвет да се гласоподава и да се подари на Българска социалистическа партия тази територия,заедно с монумента. Ако това беше станало, там щеше да кипи бурно социалистическо строителство, там към този момент щеше да има хотели и заведения за хранене. Лично аз бях индивидът, който се опълчи на Бойко Борисов на съвещание на Министерски съвет, аргументирах се, обясних на останалите министри и когато пристигна време за гласоподаване, не съумяха да съберат нужните гласове за безвъзмездното подаяние на парцела. И Слава Богу, тези 1000 дка българска държавна земя, остана държавна и сега, посредством и на регионалния шеф Гергана Микова ”, уточни Валери Симеонов.
„ Другото, което съм направил за Казанлък в Министерски съвет е да прокараме филиал на Техническия университет ”, напомни водачът на НФСБ. Лично кметът на общината Галина Стоянова и регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова, които бяха в основата на концепцията, са изказали признателност за това. „ Този факултет към този момент е реалност и тук могат да се приготвят инженерни фрагменти за потребностите на промишлените предприятия в Казанлък. Защото в България има доста адвокати, математици и прочие, само че когато пристигна време за механически специалисти-кадри няма. И тъкмо там,където има потребност, там би трябвало да се създадат такива филиали ”, безапелационен беше Валери Симеонов.
По време на обиколката си в Старозагорска област лидерът на листата на коалиция „ Патриоти за Валери Симеонов ” и претендентите за евродепутати бяха посрещнати с пита и сол и в родната къща на Яворов в Чирпан.
Уредникът на музея Тодор Иванов направи къса сказка за живота на поета и благодари на Симеонов за поддръжката на телевизия СКАТ и НФСБ за мощното им присъединяване в борбата за придобиване на независим статут на къщата-музей.
Припомняме, че телевизия СКАТ води, дружно с работещите в музея и интелектуалци, 6-годишна борба за придобиване на независим статут на Яворовата къща, която юридически беше част от историческия музей в града, най-вероятно поради апетитите на общинското управление към отпущането на 3 милиона на реставрация по Европейския стратегии.
Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова, която е втора в листата на КП „ Патриоти за Валери Симеонов ” сезира Министерство на културата, от където направиха инспекция и издадоха разпореждания. Дни след инспекцията родната къща на поета-революционер получи заслуженото почитание със независим статут на музей.
„ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” се явява на идните избори за български представители в Европейския парламент с №1 в бюлетината.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР