София. Засилен трафик беляза последния почивен ден от седмицата. Отделите

...
София. Засилен трафик беляза последния почивен ден от седмицата. Отделите
Коментари Харесай

Засилен трафик в последния почивен ден

София. Засилен трафик беляза последния почивен ден от седмицата. Отделите " Пътна полиция " към всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи започнаха нужните ограничения за обезпечаване на засилено полицейско наличие по главните пътища, по автомагистралите и на входовете и изходите на огромните градове.
Полицейски екипи бяха сложени на всички входни артерии на София. Началникът на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи комисар Тенчо Тенев заяви за Агенция „ Фокус “, че пътните служители на реда са следили най-много за погрешно изпреварване. Той уточни, че на всички основни кръстовища в София също са били сложени екипи, които да контролират придвижването в града по този начин, че да не се получават огромни тапи. Комисар Тенев предвижда, че 100 хиляди автомобила ще влязат в столицата в неделния ден. До късно вечерта остана натоварено придвижването на всички входни артерии на София, като най-интензивен бе трафикът на бул. „ Цариградско шосе “ в посока София, както и на Владая и на автомагистрала „ Хемус “ на вход към столицата. Вечерта на Автомагистрала " Тракия " се образува километрично запушване поради ремонт на мост след отбивката при Вакарел, като колите се движат единствено в платното в посока София.
Натоварено беше придвижването и на граничните пунктове още от сутринта, като най-интензивен беше трафикът на границата с Румъния, Турция и Гърция. Около обяд на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ в посока Гърция се образува 3-километрова колона от коли. Инспектор Петър Соколов от отдел „ Пътна полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “ заяви по време на брифинг, че максимален е трафикът от влизащи моторни транспортни средства точно от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. От своя страна, кметът на село Кулата Димитър Дамянов изясни за Радио „ Фокус “ - Пирин, че макар интензивния трафик, не е имало проблем с прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. В следобедните часове към 20 - 25 минути отнемаше на водачите да преминат през граничен пункт „ Илинден “ на излаз от България.
Колони от коли се образуваха след обяд на изхода на Бургас в посока София. През цялото време полицейски екипи правиха рутинни инспекции. Интензивно беше и придвижването по пътя Бургас – Слънчев бряг в региона на кръстовищата с кръгово придвижване при Поморие. В област Пловдив автомобилният трафик беше засилен в сектора на автомагистрала „ Тракия “ и по пътищата Пловдив - Пещера, Пловдив - Карлово и Пловдив - Асеновград - Смолян. В област Пазарджик натоварено беше придвижването по пътя Белово – Пазарджик – Пловдив, като повече коли се движеха в посока Пазарджик и автомагистрала „ Тракия “. През цялото време в региона имаше екипи на „ Пътна полиция “. Натоварен трафик и засилено полицейско наличие бяха регистрирани и в дефилето Велинград – Варвара. Изключително натоварено беше и придвижването по основен път Е-79 в региона на Симитли, където се образуваха големи колони от коли. Привечер тапи се образуваха и в тунелите „ Витиня “ и „ Топли дол “ на Автомагистрала „ Хемус “ в посока София - колите се движеха в спешната лента, като напредването се осъществяваше извънредно постепенно.
По думите на контрольор Петър Соколов от ГДНП до 16.00 ч. на територията на страната са станали три тежки произшествия – в Габрово, Монтана и Пловдив. В утринните часове на деня 24-годишна жена почина при злополука на пътя Габрово – Севлиево в региона на село Враниловци. А при пътен случай на кръстовище в пловдивския ж. к. „ Тракия “ почина 54-годишен моторист. Междувременно към 14.45 ч. автомобил се възпламени на 50 метра след изхода на тунел „ Топли дол “ на Автомагистрала „ Хемус “. Екипи на пожарната изгасиха зародилия пожар, като регионът беше отцепен за към час, а полицията пренасочваше моторните транспортни средства през Врачеш по остарелия път.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР