София. Започнахме тази кампания с много настроение и оптимизъм, така

...
София. Започнахме тази кампания с много настроение и оптимизъм, така
Коментари Харесай

Цвета Кирилова и Георги Тутанов: Хайде, лъвчета, да си вземем обратно България на 14 ноември

София. Започнахме тази акция с доста въодушевление и оптимизъм, по този начин я и приключваме - споделят претендентите за президент и вицепрезидент Цвета Кирилова и Георги Тутанов. Това оповестиха от Инициативния комитет на кандидат-президентската двойка . „ Сила, мощност, оптимизъм и позитивизъм от самото начало ни даваха стотиците хиляди наши почитатели, и най-много екипът на „ Сдружение Азбукари “, който за негативно време се трансформира в най-свежия, изобретателен, абстрактен и безрезервен избирателен щаб “, допълват Цвета Кирилова и Георги Тутанов.

„ Искаме от цялото си сърце и душа да благодарим на хората, които повярваха в нас и ще гласоподават за нас. През целия интервал на предизборната ни акция те не стопираха да повдигат духа ни с послания за обич и поддръжка, с доброжелателни препоръки и с положителна оценка на нашата работа “, споделят разчувствани двамата претенденти.
Те закриха публично акцията си с хубав обред - на 12 ноември в 15 часа пуснаха от Триъгълника на властта два бели гълъба - логото на тяхната акция. „ Красиво е нашето лого - белият гълъб. Избрахме този знак като контрапункт на стиснатия, разрушаващ държавността, коленопреклонен на непознатия интерес, войнстващ, тираничен и тоталитарен пестник. Наскоро пред мен прелетя неповторимо хубав бял гълъб. Божествен знак. Мир, обич и светлина за България! “, споделя Цвета Кирилова.

„ За разлика от доста други участници в президентските избори, ние не се появихме на арената с ръце в джобовете. Тръгвайки към влиятелната институция, уважихме нашите гласоподаватели, като излязохме с ясна идея, с подготвени оферти за президентството, които са в полза на цялата ни нация. Бяхме доста добре готови и го показахме “, акцентират двамата.
За пръв път в историята на президентската институция те излязоха пред гласоподавателите със своя стратегия, по своя самодейност - 10 изцяло създадени, подготвени и тествани плана, които да се предложат на обществото за утвърждение и осъществяване в народен мащаб, под егидата на президентството.
„ Доказахме и нашата самостоятелност. Държахме на нея. Искахме да бъдем същинска, достоверна самостоятелна кандидатура, а не псевдо самостоятелна, зад която стоят една, две и повече партии. Доказахме на някои хора, че сме чисти, че не обслужваме ничии ползи “ - споделят още Кирилова и Тутанов.

Президентството е надпартийна институция и при избора на персони за ръководството ѝ се подтиква и избира присъединяване на почтени, самостоятелни, надпартийни претенденти. Много е значимо те да не са обвързвани с политически партии, да не са компрометирани посредством присъединяване си в такива обединения. Всяка партия съставлява избран кръг от хора и техните ползи. Ролята на президента е да балансира тези ползи и да работи за общонационалния интерес, акцентират те.
„ Единствени сме, които влязоха в президентската конкуренция като екип. Преди избори събират двойките от разнообразни хоризонти и след това - за какво при тях няма единодушие. И тъкмо това впечатли хората в нашата двойка - че при нас има единодушие на доста високо ниво. Ние приказваме като един човек.
Екипността е основна за триумфа на една президентска двойка. Двамата от години работим в екип по плановете на „ Сдружение Азбукари “. В нашия екип силата не се събира, а се умножава и мултиплицира. Имаме идея и решения за всички цели в дневния ред на българското общество. Имаме тактика и стратегия по какъв начин да реализираме поставените цели “, акцентират претендентите.

„ Ние първи обявихме нашата кандидатура още на 21 август. През това време медиите доста рабски се ослушваха дали да ни дадат медийна публичност. И тук се намеси най-голямата самостоятелна медия - обществената, която има капацитета да е неподвластна на статуквото “, споделят те.
Само във фейсбук страниците на Цвета Кирилова и „ Сдружение Азбукари “ екипът има над 200-хилядна публика. Още от поръчката, че ще се кандидатират за президентските избори, те са отрупани от хиляди послания за поддръжка - в мнения под постовете им, по телефона и имейла, оповестяват от Инициативния комитет.
„ При такава известност, не е чудно, че в някои медии, подвластни от статуквото, ни беше наложено осведомително затъмнение “, споделя Цвета Кирилова. „ Нашият първи план за енергийна самостоятелност и успеваемост посредством обновяеми източници на сила, естествено, не се хареса на олигархичните кръгове, свързани с енергетиката, а това беше още по-сериозна причина да ни наложат медийно затъмнение “, добавя Георги Тутанов.
„ Не се изплашихме - декларират с усмивка двамата. - В същото време нашите почитатели адмирираха смелостта ни да излезем първи в тази акция, с ясна позиция, с ясната настройка, че ще участваме в изборите и, че сме сериозна кандидатура. А за това се изисква освен кураж, само че и религия в себе си, че сме подготвени да участваме пълноценно и в конкретика “, разясняват претендентите.
„ Последователите ни са видели през годините, че сме много устойчиви на всевъзможни провокации и сме посочили, че сме извънредно виновни към бъдещето на България и на българските деца. „ Сдружение Азбукари “ се трансформира в емблема, стожер на българщината, флагман на култура, обучение, просвета, обществена поддръжка “, споделя Цвета Кирилова.
„ Да, млади сме, само че въпреки това сме натрупали богат учредителен опит в „ Сдружение Азбукари “ и сме задоволително енергични, с цел да променим радикално метода, по който се ръководи президентството, и да наложим нов, доста по-динамичен жанр “, добави Георги Тутанов.

„ Не съм от хората, които са се събудили в една прелестна заран и им е хрумнало да се кандидатират за президент - споделя с усмивка Цвета Кирилова. - Напоследък си мисля, че като че ли през целия си умишлен живот съм се готвила за това предизвикателство - 20 години като публицист и 10 като ръководител на неправителствената организация „ Сдружение Азбукари “. Наблюдавала съм публичните процеси и съм им давала оценка. Реализирали сме над 300 начинания в региона на образованието, културата и обществената политика, с единственото предпочитание България да се промени към по-добро. “
От години хората, осведомени с личността и активността на Цвета Кирилова я убеждават да се включи в политическите процеси, оповестяват от Инициативния комитет. Тази нейна крачка е била премислена и предшествана от дълга и старателна подготовка, в продължение на 5 години.
„ Цвета предприе тази стъпка готова - споделя Георги Тутанов. - Тя си избра хората и като същински общественик, излезе с екипа си, с претендента си за вицепрезидент, с съответни оферти за България и това гласоподавателите би трябвало да одобряват като почитание към самите тях. “

За своята кандидатура двамата се готвят от предходните избори. Тогава Цвета Кирилова не дава отговор на условието от Конституцията за навършени 40 години, а тя си споделя, че за 5 години ще натрупа задоволително познания, опит и мъдрост. За да бъде показана тяхната стратегия в приключен тип пред гласоподавателите, им лишава 5 години усилена работа.
„ Всеки един план е развиван и тестван в „ Сдружение Азбукари “ и е показан на обособена онлайн платформа. Към всеки план има конкретика - потвърдили сме, че той работи и стремежът ни е бил да го издигнем на по-високо ниво - президентството. Не сме виждали други претенденти да имат уебсайт, особено основан за акцията, както направихме ние “, споделят двамата.
На специфичната онлайн платформа хората могат да се срещнат с техните биографии, хрумвания и планове и с това, какви позиции заемат по отношение на тематиките, които вълнуват обществото. Има публикации, видеа от участия в разнообразни медии. Всичко това е направено от почитание към гласоподавателите, с цел да създадат те своя осведомен избор и да гласоподават за тях, акцентират Кирилова и Тутанов. „ Подходихме доста съществено, работихме доста настойчиво и безрезервно и сме удовлетворени от качеството на нашата акция “, допълват те.

За разлика от другите претенденти, които стартират същинската акция на 15 октомври, Цвета Кирилова и Георги Тутанов потеглят по-рано. От 15 септември, в продължение на месец те напомнят на гласоподавателите си, че не идват от нищото като някои други претенденти, а развиват планове с общонационална значителност в обществената, просветителна и културна сфера. Припомнят на гласоподавателите кои са „ Сдружение Азбукари “, кои са най-мащабните им начинания от общо 306-те, осъществени за 10-те години от съществуването на неправителствената организация.
„ Когато хората обмислят своя избор преди 14 ноември, дано си дадат сметка, че сме единствената двойка, която излиза с съответна стратегия, с начинания за президентството, в това число и сме дали решения, в символ на почитание към гласоподавателите.
По мотив неналичието на какъвто и да било спор по отношение на президентската институция, ние не носим никаква виновност. Бяхме подготвени да участваме в подобен спор, само че той не се състоя. Може би по този начин беше решило статуквото - да няма действителен спор, да няма действително разискване на хрумвания. Много сме разочаровани, въпреки че от счупването на този спор не загубихме ние. От това загуби гражданското общество “, разясняват претендентите.

„ Хайде, лъвчета, да си вземем назад България! Да си я реформираме, да си я подредим, както градинката пред къщи, с цел да живеем всички по-добре! “ - е апелът на двамата. - Някои хора са ни казвали, че не било допустимо да се изтика статуквото от властта. Може и ние имаме вяра в това. Ако не вярвахме, нямаше да се включим в тежката борба.
Остава и гласоподавателите да ни повярват и да гласоподават за нас. Единственият метод и първа стъпка да се отстрани статуквото от властта, е на 14 ноември да се вдигнат всички българи като един и да гласоподават за една нова България, за една България от бъдещето с номер 18. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР