София. Започнахме почистването на 10 км от коритото на р.

...
София. Започнахме почистването на 10 км от коритото на р.
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Започнахме почистването на 10 км от коритото на р. Искър

София. Започнахме почистването на 10 км от коритото на р. Искър сред 500 метровия сектор от стената на бент. „ Панчарево “ до корекцията при Летище „ София. Преди няколко години изпълнихме първия стадий от почистването на р. Искър – 5 км сред летището и моста на „ Чепинско шосе “. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във „ Facebook “ .

„ С плана за разчистване на речното корито ще създадем пешеходна и велосипедна връзка, обвързана с прилежащите квартали, която да се употребява от софиянци за разходка и спорт. Това е план, който сме обсъждали дружно с жителите на кв. „ Горубляне “, показва тя.

„ Почистването на р. Искър е извънредно значимо, с цел да осигурим безаварийност при следеното изпускане на бент. „ Искър “, яз „ Кокаляне ” и бент. „ Панчарево ”. Ще бъдат отстранени насъбраните смесени органични и неорганични боклуци, както и самораслата растителност във водното течение и по брега ”, акцентира Фандъкова.

Тя прецизира, че почистването се финансира със средства от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и от Столична община.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР