София. Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия. Първите

...
София. Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия. Първите
Коментари Харесай

София: Започнаха единичните изпитания на метровлаковете по третата линия

София. Започнаха единичните тествания на метровлаковете по третата линия. Първите 8 км от третата метролиния – от „ Красно село “ през центъра до бул. „ Владимир Вазов “ – ще пуснем до края на годината. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си в обществената мрежа „ Facebook “ . 18 от 20-те нови влака за третия лъч към този момент са доставени в София. Те са произвеждане на „ Сименс “ и с тях се реализира до 25% спестовност на сила. Цялата трета линия е с ново потомство системи за ръководство, автоматизация и сигурност. Като част от ограниченията за сигурност построяваме и стъклени защитни стени на пероните. Те се отварят автоматизирано при прекъсване на влаковете на местата, на които се отварят вратите на влаковете.
На 65% е подготвен и секторът през „ Овча купел “ – още 4 км до околовръстния път при Горна Баня. Този сектор планираме да пуснем през първата половина на 2020 година
С новите 12 км метро ще спестяваме още 11 хиляди тона нездравословни излъчвания на година. Той ще се употребява от 130 хиляди души на ден и ще понижи до 25% трафика в зоните, през които минава.
Заедно с метрото променяме и наземната инфраструктура в регионите, през които минава. В момента се организира процедура за цялостна реорганизация на ул. „ Житница “, за жалост има закъснение поради тъжби по отчуждаването на частни парцели. Целта ни е до края на годината дружно с метрото да приключим кръстовището на бул. „ Гоце Делчев “ и бул. „ Цар Борис III “ и цялостната реорганизация на ул. „ Житница “. В регион „ Овча купел “ дружно с „ Метрополитен “ изцяло реконструираме ул. „ Централна “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР