София. Започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС)

...
София. Започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС)
Коментари Харесай

Започна заседанието на КСНС при президента Румен Радев за антикорупционните законодателни мерки

София. Започна съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . На „ Дондуков “ 2 дойдоха: министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов, ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, ръководителят на Българска социалистическа партия, ръководител на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова, вътрешният министър Валентин Радев, правосъдният министър Цецка Цачева, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, за.-председателят на Народно събрание и депутат от Оперативна програма Явор Нотев, ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.
Агенция „ Фокус “ напомня: На 9 октомври президентът Румен Радев приключи КСНС поради липса на кворум и насрочи ново съвещание на 17 октомври. Решението си той обоснова, като изясни, че са почнали задълбочени диспути, които не са траяли заради отсъствието и напускането на част от членовете на Съвета поради интернационалните задължения, макар авансово доказаното им присъединяване в съвещанието на Съвета. По думите му точно това е довело до загуба на кворум. Радев означи, че пробив в битката с корупцията ще стане вероятен едвам тогава, когато тя стане приоритет за българските политици пред техните вътрешни и интернационалните задължения.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разчете случилото се протест на съвещанието от страна на ръководещите.
Министърът на правораздаването Цецка Цачева бе безапелационна, че не става дума за протест и изрази изненадата си от сходни изказвания, защото такива изявления не са направени по време на самото съвещание. Правосъдният министър посочи, че министър-председателят Бойко Борисов изрично е декларирал, че за идващото съвещание на КСНС след седмица министрите, които по право са членове на КСНС, ще бъдат на съвещанието даже да има предварителни задължения, с цел да продължи полемиката.
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че новината за протест на съвещанието е 100% подправена.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР