София. Започна церемонията по издигане на националния флаг пред Паметника

...
София. Започна церемонията по издигане на националния флаг пред Паметника
Коментари Харесай

Стотици българи наблюдават церемонията по издигане на националния флаг пред Паметника на Незнайния войн в столицата

София. Започна церемонията по издигане на националния байрак пред Паметника на Незнайния войник в столицата във връзка 141-вата годишнина от Освобождението, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Церемонията стартира с приемане на почетния часовой от президента Румен Радев. На събитието участват Н. В. Симеон II, началникът на защитата ген. Андрей Боцев, патриарх Неофит, политици и стотици родолюбиви българи.
В ритуала вземат участие представителни подразделения на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. Част от церемонията са и знамената светини на Българската войска.
На 3 март 1878 година е подписан Санстефанският кротичък контракт. От съветска страна договорът е подписан от граф Н. Игнатиев. Договорът от Сан Стефано поставя края на близо петвековното турско иго. По силата на Санстефанския контракт, България се трансформира в най-голямата страна на Балканите. В нейните граници влизат Южна Тракия (до Бяло море), цялата територия на Македония на югозапад и Добруджа на североизток. В западната част на страната е включена източната част на днешната Сърбия.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР