София. Започна рехабилитацията на 32,5 км от второкласния път II-62

...
София. Започна рехабилитацията на 32,5 км от второкласния път II-62
Коментари Харесай

АПИ: Над 26 млн. лв. ще се инвестират в рехабилитацията на 32,5 км от пътя Дупница – Самоков

София. Започна рехабилитацията на 32,5 км от второкласния път II-62 Дупница - Клисура - Самоков. Второкласният път свързва Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ с Автомагистрала „ Струма “, с път I-1 София - Благоевград и Автомагистрала „ Тракия “, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Инвестицията е за над 26 млн. лева Стартът на строителните работи беше даден от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски. Проектът се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Рехабилитацията на второкласния път обгръща два сектора - лот 27 и 28. Единият стартира от Дупница и приключва при границата с област София, а вторият е малко преди с. Клисура и е до кръстовището с околовръстния път на гр. Самоков. Над 1,6 км от правата, която ще се ремонтира минава през Дупница и съответствува с трасето на бул. „ Каваклия “ и ул. „ Самоковско шосе “. Участък от 1 км е в регулацията на с. Клисура. Ще бъдат ремонтирани четири огромни уреди – жп надлез /60 м/ и мост /52 м/ над р. Тополница в гр. Дупница, както и два моста с дължина по 6 м над реки при 59-ти и 67-ми км на пътя. Ремонтът включва нова асфалтова настилка, възобновяване на отводняването на пътя, нови ограничаващи системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Срокът за осъществяване на строително-монтажните работи е 15 месеца.
Строителните действия на лот 27, с дължина 16,8 км, ще бъдат изпълнени от „ ОБЕДИНЕНИЕ КЛИСУРА 2017 “, с участници: „ РАСТЕР-ЮГ “ ООД и „ АВТОМАГИСТРАЛИ-ЧЕРНО МОРЕ “ АД. Стойността на контракта е 10 707 816,14 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ ТРАНСКОНСУЛТ-БГ “ ООД. Техният контракт е за 302 760 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е от „ ИЛИЯ БУРДА “ ЕООД и е за 17 988 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 28, който е 15,7 км, е сдружението „ ПЪТ ДУПНИЦА - САМОКОВ “ ДЗЗД, в което са: „ ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД и „ ФАРМВИЛ “ ЕАД. Договорът им е за 15 442 154,24 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на ОБЕДИНЕНИЕ „ НАДЗОР РЕГИОНИ “, в което са: „ СТРОЛ-1000 “ АД и „ ТРАФИК ХОЛДИНГ “ ЕООД. Стойността на контракта им е 296 400 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е от „ ИЛИЯ БУРДА “ ЕООД и е за 17 988 лева с Данък добавена стойност.
Второкласният път е значима пътна връзка за жителите от общините Дупница, Сапарева баня и Самоков, както и за хората от селата Крайници, Клисура, Сапарево, Продановци и Райово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР