София. Започна онлайн участието на министър-председателя в оставка Бойко Борисов

...
София. Започна онлайн участието на министър-председателя в оставка Бойко Борисов
Коментари Харесай

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов участва онлайн в Социалната среща на върха и в неформалната среща на лидери от Европейския съвет в Порто

София. Започна онлайн присъединяване на министър-председателя в оставка Бойко Борисов в Социалната среща на върха в Порто, която е кулминационна точка на Португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Във фокуса на форума ще бъде определянето на европейската стратегия за идващото десетилетие, която да подсигурява, че европейската общественост се изправя пред провокациите на сегашното и бъдещето без никой да бъде зарязан.

Социалната среща на върха на Европейски Съюз има за цел да ускори уговорката на страните членки, европейските институции, обществените сътрудници и гражданското общество към използването на Плана за деяние за Европейския дирек на обществените права. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен сложи Европейския дирек на обществените права в центъра на дейностите на Комисията за обезпечаване на заслужено и приобщаващо възобновяване.
Планът за деяние, показан от Европейска комисия през март 2021 година, предлага редица начинания и дефинира три съществени цели, които би трябвало да бъдат реализирани в цяла Европа до 2030 година Според първата от начертаните цели минимум 78% от популацията на възраст 20-64 година би трябвало да бъде в претовареност до 2030 година, съгласно втората - минимум 60% от всички възрастни лица следва да вземат участие в образование всяка година.

В тази връзка се изисква минимум 80% от лицата на възраст 16-74 година да имат цифрови умения и да се понижи делът на отпадналите от просветителната система. Третата цел на Европейска комисия планува броят на лицата в риск от беднотия или обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 млн. души до 2030 година Социалната среща на върха и неофициалната среща на водачите от Европейски Съюз в Порто се организират в два поредни дни. Днес ще се състои Социалният съмит, който ще се концентрира върху най-хубавия метод за използване на Европейския дирек на обществените права.

Премиерът Бойко Борисов ще вземе присъединяване в панела за умения и нововъведения. В него българският министър-председател ще застъпи позицията, че бързото нахлуване на цифровите технологии, икономическата промяна и демографските промени са фактори, които оказват значително въздействие върху развиването на пазара на труда, работните места и уменията.

В Порто ще се организира и неофициалната среща на държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз, която ще продължи с работна сесия на водачи в събота. Държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят по какъв начин да бъде даден мощен политически подтик на Европейския обществен дирек и неговото използване.

В рамките на неофициалното съвещание на Европейския съвет на 8-и май ще бъде призната Декларация от Порто за общественото измерение на Европейски Съюз. Теми на неофициалната среща на държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз през днешния ден ще бъдат Коронавирус координацията и идната среща на евролидерите с министър-председателя на Република Индия Нарендра Моди, която ще се организира в утрешния ден. Тя е 16-ата среща на върха ЕС-Индия като задачата е откритите връзките да се надградят и да станат още по-интензивни изключително поради настоящата обстановка, обвързвана с пандемията от ковид.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР