София. Западът трябва да обърне специално внимание на близките отношения

...
София. Западът трябва да обърне специално внимание на близките отношения
Коментари Харесай

Искрен Иванов, политолог: Западът трябва да обърне специално внимание на близките отношения на Руската федерация с Турция и Сърбия

София. Западът би трябвало да обърне особено внимание на околните връзки на Руската федерация с Турция и Сърбия. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ Искрен Иванов. Той изясни, че силите в района ще се прегрупират в два лагера – членове на Европейски Съюз и НАТО и страни, членуващи или насочени към Евразийския стопански съюз. „ Основната заплаха идва не толкоз от координацията, колкото от поляризацията и борбата. Балканските страни изпуснаха няколко доста комфортни начинания като партньорството за сигурността тук в Югоизточна Европа, като Черноморското стопански съдействие, не че тези начинания са си отишли, само че балканските страни изпуснаха опцията за по-сериозна съгласуваност вътре в границите на тези начинания, което към този момент в този момент довежда до извънредно отрицателни последствия за района. Защото виждаме, че когато Евразийският съюз влезе в този район, страните към този момент бяха разединени и това спомогна напрежението сред тях да се ускори “, добави политологът.
Искрен Иванов сподели още, че Северна Македония не е член на НАТО и Европейски Съюз, което я прави спешна страна. Според него отлагането на участието й води до увеличение на поддръжката за националистическите придвижвания в страната. По думите му това може да заплаши договорката за името на страната и да я отклони от пътя към евроатлантическото пространство.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР