София. Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов проведе работна среща

София. Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов проведе работна среща ...

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов проведе работна среща с командващия на Сухопътните войски на Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер.

София. Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов проведе работна среща с командващия на Сухопътните войски на Федерална Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер днес, 12 юли. На срещата беше обменен опит по окомплектоването с личен състав, използването на социалния пакет за привличане и задържане на военнослужещите в армията, системата за обучение и подготовка и беше обсъдена концепцията за рамкова държава за афилииране на формирования с цел подготовка и други въпроси. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Командващият на Сухопътните войски на Федерална Република Германия генерал-лейтенант Йорк Фолмер е на работно посещение у нас по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. По време на разговорите между двамата бяха обсъдени средата на сигурност и съвременните предизвикателства, програмата за модернизация на Сухопътните войски и въпроси от взаимен интерес за двете армии. Генерал-лейтенант Фолмер бе съпровождан от подполковник Кристиян Зиесе – аташе по отбраната на ФР Германия със седалище Букурещ, Румъния и военнослужещи от Сухопътните войски на ФР Германия. Той изнесе лекция във Военната академия „Г. С. Раковски” и ще посети щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България (NFIU).

Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"

Източник: focus-news.net