София. Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов

...
София. Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов
Коментари Харесай

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов участва в специализираното изложение „Lebanese Agro – Food Expo 2019“

София. Заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Янко Иванов взе участие в профилираното ревю „ Lebanese Agro – Food Expo 2019 “. Той разгласи, че през 2018 година, търговията сред България и Ливан е била на стойност 175 млн. щ.д., което бележи нарастване от над 20%. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Обменът на селскостопански артикули сред двете страни през същата 2018 година възлиза на 43,5 млн. щ. д. Водещите селскостопански артикули в българския експорт за ливанския пазар са сирена, цигари, царевица и пшеница.
Изложението се организира от през днешния ден до 29 юни в изложбената зала на ЦУМ в София. Участие в него взимат производители и експортьори на ливанска продукция в региона на земеделието и хранително-вкусовата индустрия.
„ Като мост сред Изтока и Запада, Ливан предлага достъп на българските компании до останалите арабски страни. За това свидетелства и присъединяване на български компании на ревюто за хранителни артикули, съоръжение за хотели, заведения за хранене и други заведения, ХоРеКа при започване на април 2019 година в Бейрут, както и сполучливите смесени бизнес конгреси и семинари в София и Бейрут през последните три години, фокусирани върху опциите за бизнес вложения в България. Те спомогнаха за поощряване на комерсиалните и капиталовите контакти сред двете страни ”. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Янко Иванов при откриването на ревюто.
„ Убеден съм, че този конгрес ще даде мощен подтик за задълбочаване на двустранните търговско-икономически връзки и се веселя, че София е негов хазаин. Това е първото по рода си ревю в България с присъединяване на ливански компании от бранша на земеделието и хранително-вкусовата индустрия. Вярвам, че мероприятието ще пожъне огромен триумф и ще се трансформира в традиция. Между двете страни има добър, натоварен и работлив разговор и това е най-хубавата причина за развиване на сполучлив бизнес ”, добави още зам.-министърът. Той уточни, че земеделието е обичаен и значим бранш за стопанската система и на двете страни и България, и Ливан би трябвало да продължат положителното си съдействие в тази сфера.
Изложението дава опция българският консуматор да се допре директно до ливанския усет, обичаи и просвета, а българският бизнес - да се срещне с представители на ливански компании и да обсъдят многочислените вероятности за партньорство. Д-р Иванов напомни, че ливанските вложения в България са потвърдили своята успеваемост във времето и има основана основа за активизиране на бизнес връзките като резултат от основаното взаимно доверие както сред български и ливански компании, по този начин и сред търговско-промишлените и аграрни покои на двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР